tiistai 2. marraskuuta 2021

Karppi

 "Karppi"(2018-21)


Sarjasta:
"Karpin" ohjaajana ja pääkäsikirjoittajana on toiminut pitkän linjan ammattilainen Rike Jokela. Kyse on kotimaisesta rikossarjasta, jonka keskiössä on rikosetsivä Sofia Karppi. Karppia näyttelee Pihla Viitala. Karpin työparina toimii Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen).

Karppi ja Nurmi toimivat henkirikosten tutkijoina. Ensimmäisellä kaudella he vasta tutustuvat toisiinsa, mutta löytävät hyvän tasapainon. Toisen kauden loppupuolella työparin väleihin tulee iso särö, kun Nurmi valmistelee Karpilta salaa tämän huumeisiin sotkeutuneen tytärpuolen Hennan (Mimosa Willamo) pidätyksen.

Sarjan kolmoskausi käynnistyy uudella murhalla, ja sen selvittelyyn tarvitaan vanhaa voimakaksikkoa. Välejä pitää siis selvitellä ja ilmaa puhdistella.

Suomessa sarjaa on esittänyt Yle, mutta "Karppi" on myös nähtävissä Netflixissä nimellä "Deadwind". On uutisoitu muun muassa sarjan ulkomaalaisfanien tekemistä vampyyriversioista.

Tuusula: 

Sarjan kolmoskausi pitäisi jäädä viimeiseksi. Se alkaa heti komeasti Tuusula-kuvilla. (No, lukuunottamatta ensimmäisen näkymän ilmakuvaa autosta.) "Karppia" käytiin kuvaamassa syksyllä 2020 Kellokosken Ruukin alueella padon juurella.


Kellokosken tehtaan vanhan kirkon arkkitehtuurista ei voi erehtyä, ja siellähän se siintää kuvan taustalla, kun etsivä Nurmi astuu Porschensa ovesta ulos. Hän on menossa tutkimaan vanhasta eläinsairaalasta löytynyttä häkkiruumista ja astelee kohti patoa ja sen vieressä olevaa rakennusta, josta löytyy sisäänkäynti. Sisäkuvat on kuvattu muualla, mutta poliisit palaavat vielä hetkeksi ulkokuviin joen partaalle.

 


 






Poliisit kävelevät vasemmalla näkyvään rakennukseen. Yläkerrassa on Patovahti-ravintola. Taustalla näkyy Kellokosken kirkko.

Pato ja sen kalaportaat näkyvät keskustelun taustalla.

Tässä tiet eroavat ja Nurmi nousee Porscheensa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti